Отборите на Шумен при мъжете и жените допуснаха загуби в мачовете си от първенството по хандбал в А група.

Шампионският състав на „Шумен“ гостува на „Осъм“ в Ловеч в мач от 3-ия кръг на елитното първенство допусна обрат и загуби с 34:35, след като водеше на полувремето с 19:15.

Малко не достигна и на обновения състав на женския тим да изненада „Бъки“ в Габрово. Шуменки загубиха с 24:28 в мач от 1-ия кръг на шампионата при дамите.

В Ловеч домакините от „Осъм“ и тимът на „Шумен“ се „захапаха“ още в началото на срещата. Двата отбора си разменяха попадения и поддържаха равенство в резултата до средата на първото полувреме. След 20-ата минута шуменци застанаха стабилно в защита, бяха точни при атаките и дръпнаха в резултата с 5 гола – 16:11, като до края на първата част домакините намалиха разлика с един гол и на почивката „Шумен“ поведе с 19:15.

Втората част започна отново с размяна на голове, като шуменци съумяваха да поддържат аванса си. В 45-ата минута на мача, обаче, домакините стигнаха до равенство в резултата 25:25. В следващите минути отборите отново си размениха попадения и равенството се задържа още три минути – 27:27. След това шуменци отново заиграха концентрирано и вкараха 4 безответни гола, за да поведат с 32:27. Домакините от Ловеч не се предадоха и на свой ред четири поредни пъти поразиха вратата на Ивайло Костов за ново равенство – 31:31. Шуменци излязоха наред със следващата атака, но равенството бе веднага възстановено – 32:32 в 57-ата минута на двубоя. В оставащите три минути до края „Осъм“ игра по-концентрирано, поведе с 35:22 и успя да направи обрат в мача, защото до края му шуменци съумяха да върнат само две попадения и „Осъм“ спечели с 35:34.

Бранимир Балчев бе най-резултатен за „Шумен“ в тази среща с 8 гола. Александър Димитров добави 6, а Димитър Петков и Йордан Михайлов – 4. По 3 гола отбелязаха Димитър Грозев, Димитър Пламенов и Мирослав Симеонов. С 2 попадения се отчете Кирил Савов, с 1 Теодор Димитров.

Женският тим на „Шумен 98“ започна по много добър начин участието си в А група този сезон., въпреки че допусна поражение в Габрово.

Очаквано „Бъки“ започна по-уверено мача и поведе, но „Шумен“ бързо се върна в мача и не позволи на габровки да натрупат голям аванс, като на полувремето „Бъки“ водеше само с 12:10.

В началото на второто полувреме домакините от Габрово с няколко бързи атаки успяха да поведат със 17:12. Шуменки показаха характер и в средата на полувремето намалиха изоставането си до 2 гола. До края на мача и двата отбора показаха непостоянна игра. След 53-ата минута „Бъки“ отново увеличи аванса си и поведе с 27:21. В последните минути на срещата „Шумен“ отново се разигра и успя да върне 3 попадения, но нямаше време за нещо повече.

Димка Предьова бе най-резултатна за „Шумен“ като отбеляза 9 гола във вратата на „Бъки“. Милена Великова се разписа 6 пъти, Християн Лазарова се отчете с 4 попадения. 3 гола вкара  Гергана Евтимова, по 1 Габриела Христова и Натали Христова.

В следващия кръг от първенствата по хандбал отборите на Шумен са домакини. На 9 октомври мъжкият тим ще има за съперник много силния тим на „Локомотив“ Горна Оряховица, а женският ще посрещне състава на „Сливница“.

ШУМ.БГ