16-годишен младеж е задържан в полицейското управление за държане на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Шуменецът бил проверен от служители на Районното управление  около 16 часа вчера на  бул. “Славянски“. В младежа полицаите намерили плик с около грам бяло прахообразно вещество, за което той казал, че е кокаин.

Последвало претърсване на жилището на непълнолетния, където са намерени и иззети още три полиетиленови плика с общо тегло около 3 г бяло прахообразно вещество. По данни на шуменеца иззетото вещество е кокаин. Предстои да се изследва лабораторно.

16-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Бързо производство за държане на наркотични вещества е започнато и в РУ - Нови пазар. Около 10:15 часа вчера бил извършена проверка на 52-годишен криминално проявен местен жител.

Полицейските служители намерили две саморъчно свити цигари с около 2 г суха зелена тревна маса, която по негови данни е „марихуана“. Иззети са, мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в града.

ШУМ.БГ