Златният синджир, който бе намерен на улицата от шуменски полицай, днес е върнат на собственика му. Накитът е на 55-годишния Неджми Абтил от село Пристое, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В късните следобедни часове днес в полицейското управление в Шумен 55-годишният мъж отишъл при постовия полицай и му разказал, че изгубил златен синджир в четвъртък. Бил за малко в града, по работа. Използвал повода да си ремонтира златния синджир, който по време на гроздобер във Франция се скъсал. След като го взел от златаря, го мушнал в джоба си. Със съпругата си и още една жена спрели до магазин за мобилни услуги на бул. “Велики Преслав“ в града. След това се прибрал в село Пристое, и на следващия ден установил, че синджирът му го няма. Върнал се в града, потърсил на местата, на които бил, но не го намерил.

Жената, с която бил той и съпругата му в Шумен му изпратила линк от статията в ШУМ.БГ, че полицай е намерил синджира и се издирва собственикът му.

55-годишният Неджми Абтил подробно описал пред полицейски служител каква е плетката му, че има откъснат елемент, който е поставен в прозрачен найлонов плик, и че тежи точно 6.5 г.

„Не мога да повярвам, толкова се вълнувам. За мен е ценен, защото ми е подарък от жена ми за 50-годишния ми юбилей. Не вярвах, че ще се намери. Много благодаря на полицая. Благодаря, че има толкова честни хора“, казал при получаването си 55-годишният мъж, цитиран от полицейския пресцентър.

Полицаят, който на 30 септември намери златния синджир, е Борислав Томов. Той е главен инспектор в Сектор “Противодействие на икономическата престъпност” в ОД на МВР-Шумен.

ШУМ.БГ