Мъжкият отбор по хандбал на „Шумен“ записа трудна победа срещу „Локомотив“ Горна Оряховица с 28:27 (14:10) в мач от 4-ия кръг на А група, игран в „Арена Шумен“.

Домакините измъкнаха победата с гол на Стефан Евтимов в последната минута на мача. Развоят на събитията до средата на второто полувреме не предвещаваше подобен сценарий за край на двубоя.

Срещата тръгна с равностойна игра, но шуменци успяха да наложат своето темпо и след 20-тата минута си осигуриха преднина от три гола, като на полувремето я увеличиха до 14:10.

Разликата от два, три гола домакините поддържаха до 39-ата минута на мача. В 40-тата „Локомотив“ изравни за 22:22. След това двата отбора си разменяха голове и поддържаха равенството в резултата. В 55-ата минута гостите от Горна Оряховица поведоха за първи път в мача – 25:24. Шуменският отбор бързо си върна предимството след попадения на Бранимир Балчев и Александър Димитров за 26:25.

Отборът на „Локомотив“ не се отказа да търси победата в срещата. На свой ред гостите изравниха за 26:26. Александър Димитров отново даде преднина от гол за домакините, но в следващата атака бе отсъдена дузпа за „Локомотив“, реализирана точно за ново равенство 27:27.

До края на срещата бе останало по-малко от минута, а шуменци имаха възможност да атакуват. В последното си разиграване за мача шампионите не прибързаха, „приспаха“ отбраната на „Локомотив“ а Евтимов нанесе точния удар за победата с 28:27.

„Очаквах мача да е труден. Тимът на „Локомотив“, въпреки че е млад, е много амбициозен. Освен това той участва в европейски клубен турнир и въпреки че отпадна, натрупа повече срещи и самочувствие. На нас ни липсва точно тази игрова подготовка, а и този сезон ще ни бъде по-трудно да защитим титлата си и първото място за купата на България, защото всички ще играят много по-амбициозно срещу нас. Но целта пред нас е една – отново дубъл“, коментира след мача старши треньорът на „Шумен“ Чавдар Чернев.

В мача срещу „Локомотив“ Бранимир Балчев бе най-резултатен за „Шумен“ със 7 гола. 6 попадения реализира Александър Димитров, 4 - Евтимов, 3 – Йордан Михайлов, 2 – Димитър Пламенов. По един път във вратата на гостите се разписаха: Николай Николов, Андрей Жечев, Мирослав Симеонов, Теодор Димитров, Кирил Савов и Димитър Петков.

За „Локомотив“ най-много голове – 10 вкара Владислав Йоргов. С 8 се отчете Станислав Добрев.

ШУМ.БГ