Няколко минути и два гола разделиха момичетата на „Шумен 98“ от първа точка в първенството на А хандбалната група при жените. В „Арена Шумен“ днес шуменки бяха домакини на „Сливница“ и загубиха с 26:28 (13:15), а мачът бе т 2-ия кръг на първенството.
Срещата бе равностойна, като и двата отбора допуснаха много грешки, а шуменки направиха и куп пропуски пред вратата на съперника си.

Играта вървеше гол за гол почти до края на първата част, когато тимът от Сливница успя да поведе с два, три гола и на почивката имаше аванс от две попадения - 15:13.  

Тази разлика в полза на гостите се задържа до средата на втората част, когато „Сливница“ дръпна напред с четири попадения – 21:17. Шуменските състезателки се стегнаха в следващите минути и успяха да „догонят“ съперника си и стопиха аванса му само до гол – 26:27. При този резултата „Шумен“ остана на терена с пет играчи, а „Сливница“ получи шанс да атакува и тимът не сбърка, за да се поздрави с победата в „Арена Шумен“.

Димка Предьова бе най-резултатна за „Шумен“ с 10 гола. Гергана Евтимова се отчете с 5 попадения, 4 вкараха Тюркян Хасанова и Милена Великова, Натали Христова добави 2 гола, един път се разписа Хрисиана Лазарова.

ШУМ.БГ