Мартин Сурилов и Здравко Здравков спечелиха 51-то рали „Стари столици“. Тандемът на АСК Шумен аутоспорт с Мицубиши Лансер Ево 9 премина по 9-те скоростни отсечки на надпреварата за общо време 53:23.0 минути.

„Направихме състезанието, както си го мислехме, че може да стане и то така се получи. Вчера знаехме, че можем да бъдем бързи на първите етапи, направихме преднина и днес, доколкото може да е лесно на състезание, ни беше лесно, както рядко ни се е отдавала възможност. Просто се предпазихме от грешки – да не пукаме гуми, да не чупим колата и успяхме“, каза след състезанието Мартин Сурилов.

Сурилов и Здравков, които за първи път триумфират на „Столиците“, бяха най-бързи през първия ден на състезанието и спечелиха всички 4 скоростни етапа. Днес шуменци караха по-внимателно и финишираха първи само на Пивовара 2, а в останалите четири етапа останаха втори, но преднината от съботния ден им позволи да отпуснат газта, да завършат и да се поздравят с победата.

Втори в тазгодишното шуменско рали са Мирослав Ангелов/Георги Гаджев (АСК Мегапорт) с Шкода Фабиа. Точките за втората позиция, които спечели тандемът, им осигуриха титлата в рали шампионата на България за тази година. Ангелов и Гаджев водеха във временното класиране, преди последния старт в Шумен, но само призово класиране им гарантираше титлата, което те успяха да направят. Ангелов и Гаджев вчера бяха постоянно втори след Сурилов и Здравков, а днес спечелиха четири скоростни етапа и завършиха рали „Стари столици“ с общо време от 45:18.6 минути.

„Мислехме за титлата и затова вчера подходихме по-предпазливо по етапите. Днес бяхме по-смели, завършихме и успяхме да спечелим рали шампионата за тази година. Но това не омаловажава успеха на Мартин, който с чудесно пилотиране спечели рали „Стари столици““, заяви при награждаването днес Мирослав Ангелов.

Трети на рали „Стри столици“ 2021 година са Антон Титов и Динко Георгиев (АСК Мегапорт) с Шкода Фабиа R5. Двамата бяха на четвърта позиция след съботния ден, но след отпадането на Георги Василев и Стефан Добрев преди Пивовара 2, се качиха на почетната стълбичка.

„Съботният ден за нас бе труден. Прекалено рано дойде мъглата и хлъзгавата настилка, карахме предпазливо. Днес се забавлявахме по отсечките край Шумен“, заяви третият в класирането на рали „Стари столици“ Антон Титов.    

„Стари столици“ бе последен кръг от рали шампионата на България и в Шумен, освен шампионската купа на Мирослав Ангелов и Георги Гаджев, бе връчена и отборната, която тази година е за тима на шампионите  - АСК Мегапорт.

Второто място отборно е за шуменския клуб „Шумен аутоспорт“.

ШУМ.БГ