Министърът на Регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова не спази обещанието си, дадено миналия вторник пред протестиращи от “Автомагистрали - Черно море”, до петък да се платят 9 от дължимите 37 милиона лева. До днес в сметката на шуменската фирма не е постъпил и лев от държавата.

“В петък не влязоха пари, решихме да изчакаме до днес, защото понякога се забавят междубанковите преводи, сега в 11,30 още няма нищо. Аз не се съмнявам в това, че  искат да ни платят, но не го правят, не знам защо. Чакаме, но парите ги няма”, каза пред ШУМ.БГ финансовият директор на “Автомагистрали - Черно море” Петя Стоянова.

Сутринта тя звъннала на министър Комитова и на заместник-министъра, но секретарките казвали “в съвещание са”.

“Не сме решили какво да правим, но може пак да ходим в София. Но и не искаме да се асоциираме с този протест, който е в момента, и е организиран от браншова камара "Пътища", защото те се крият зад общи искания и не си излизат с имената на фирмите, а ние си казваме ясно кои сме и какво сме свършили”. 

Тя обясни, че служители на фирмата продължават да напускат, а след като се махне някой, е трудно после да се намери човек за мястото.

Припомняме, че  “Автомагистрали - Черно море” има да получават 37 млн. лв. за извършения тази година ремонт на Автомагистрала Тракия в участъка от Стара Загора до Чирпан. От август до сега служители и рабтници проведоха няколко протеста на различни места в страната.

ШУМ.БГ