Футболистите на „Волов“ загубиха с 0:2 при гостуването си на „Дунав“ в Русе. Срещата бе от 9-ия кръг на Трета лига по футбол на североизток.

Срещата се игра на основното игрище на комплекс „Дунав“ в квартал „Здравец“ и бе излъчена в пряко предаване в официалната страница на русенския клуб във фейсбук.

Русенци решиха мача в своя полза през първото полувреме, когато вкараха и двата си гола. В 8-ата минута. Мирослав Георгиев засече с точен изстрел центриране и прати топката в мрежата за 1:0. В 32-ата минута резултатът вече бе 2:0 след гол на Теодор Костов.

Шуменци също опитаха да застрашат вратата на домакините през първата част, но ударите им бяха парирани от защитата и вратарят на „Дунав.

През второто полувреме домакините отново владееха повече топката, но намалиха темпото си на игра. Шуменци опитаха да се възползват от това и опитаха да намалят изоставането си, но без успех.

За „Дунав“ това бе девета поредна победа и русенци продължават да са лидер в класирането. „Волов“, след загубата от „Дунав“, е на осмо място. Серията от трудни противници за шуменци продължава в следващия кръг. На ст. „П. Волов“ в събота, 23 октомври, шуменци посрещат „Лудогорец“ III, който е на второ място в класирането.

ШУМ.БГ