68-годишна жена от Шумен е починала след пътнотранспортно произшествие в града, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Малко след 19,30 часа снощи на 112 било съобщено, че лек автомобил ударил пресичащи по пешеходна пътека мъж и жена на кръстовище, образувано от бул. “Мадара“ и ул. “Преслав“ в града.

Към мястото на инцидента веднага били насочени екипи на пътна полиция и спешна помощ. Изяснено било, че 56-годишен водач на лек автомобил Дачия Дъстър с шуменска регистрация не пропуснал пресичащите по пешеходната пътека мъж и жена, и ги ударил.

Двамата били откарани за преглед с екип на спешна помощ в шуменската болница. Мъжът, 62-годишен местен жител е прегледан. Установена била фрактура на ляв глезен.
Съпругата му - 68-годишна шуменка, била с черепно-мозъчна травма и счупен таз. След полунощ жената починала.

Водачът на автомобила е правоспособен, тестван е за алкохол. Пробата му е отрицателна. Извършен е оглед и е започнало досъдебно производство, добавиха от полицията.

Днес от Апелативна прокуратура във Варна съобщиха, че работата по изясняване на причините и обстоятелствата около инцидента продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Шумен. Разпитани са очевидци. Назначени са съдебно-медицински, авто–технически и други експертизи.

ШУМ.БГ