Състезателите на спортен клуб по ориентиране „Академик“ от Варна спечелиха отборната купа „Шумен 2021“. Варненци събраха 125 точки и изпревариха само с 4 съгражданите си от „Бегун“, които се наредиха втори. Третото място остана за ориентировачите от „Браун тим“ Велико Търново.

Надпреварата за купа „Шумен“ бе част от трите старта по спортно ориентиране, които бяха дадени на Шуменското плато от петък до днес. Освен състезанието за купата на домакините от СКО „Мадарски конник“, се състояха държавните първенства по нощно ориентиране и маратон.

Състезатели на възраст от 10 до над 65 години от над 40 клуба от България се включиха в надпреварите.

Шампиони на България в елитните групи (за мъже и жени до 21 години) в първенството по нощно ориентиране са Владимир Атанасов от „Бегун“ Варна и Косара Ботева от „Узана“ Габрово, а в маратона – Иван Сираков от „Вариант 5“ Търговище и Кристина Иванова от „Младост“ Благоевград.

Състезателите, класирали се на първите три места в отделните дистанции на нощното ориентиране, маратона и купа „Шумен“ получиха медали и предметни награди, а първите три отбора - купи.

Организатори на състезанията са клубът по ориентиране „Мадарски конник“ – Шумен, Община Шумен и Българската федерация по ориентиране (БФО).

Шампионите в отделните възрасти и дисциплини и цялото класиране в трите старта може да проследите на сайта на БФО.

ШУМ.БГ