ВиК – Шумен ще спре водата на Шумен и селата Панайот Волов, Белокопитово, Дибич и кв. Макак в 8:00 часа на 20 октомври, сряда, до 8:00 ч. на 21 октомври, съобщиха от водоснабдителното дружество.

Причината за преустановяване на водоподаването са планирани ремонти преди настъпването на зимата. Дружеството ще извърши ремонти по довеждащия водопровод на яз. Тича, по напорен водопровод 1300 и ще подменя част от водопровода от напорен водопровод 13000 до помпена станция „Трети подем“. Нов спирателен кран ще бъде монтиран на помпена станция „Летището“ и ще бъде подменен кран на „Пети подем“.

„Планирали сме да завършим всички дейности в рамките на обявените 24 часа и сме организирали 10 екипа от всички райони и механизация за тази цел. В случай на непредвидени обстоятелства, ще уведомим допълнително“, каза Стоян Владимиров, гл. инженер на ВиК – Шумен. „Предстои ни да изпълним поредица от много сложни и в голям обем специализирани дейности в рамките на ограничен период от време, което прави нашата задача изключително трудна и изисква максимална мобилизация,“ добави инж. Владимиров, цитиран от пресцентъра на дружеството.

ШУМ.БГ