„Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!“ подкрепя кандидатурата за втори президентски мандат на Румен Радев и Илияна Йотова“. Това заяви днес, при посещението си в Шумен, лидерът на гражданската платформа Мая Манолова. „Не е случайно, че призивът на президента „Мутри, вън!“ е слоган и на тази наша кампания“, допълни още тя.

Според „Изправи се БГ! Ние идваме!“ това е още по-актуално сега, защото се наблюдава прегрупиране на силите на статуквото, които се готвят за реванш и реставрация на стария модел. „Затова е и толкова важно „Изправи се БГ! Ние идваме!“ да бъде в следващия парламент. Ние ще бъдем там, защото нашата роля, освен да защитаваме обикновените хора, е и да се противопоставим на връщането на ГЕРБ и ДПС във властта“, уточни Мая Манолова. Подобни заявки от коалицията виждат в получилото се мнозинство в ЦИК между представителите на ГЕРБ и ДПС с подкрепата на  „Има такъв народ“ и БСП при решението да се броят разписките от машинното гласуване в секционните избирателни комисии. „За нас това е една изключително тревожна тенденция. Тенденция, която показва задкулисно прегрупиране на политическите сили. Защото знам какво беше мнението и на „Има такъв народ“ и на БСП относно темата, че машинното гласуване е важно и осигурява честен вот“, допълни още Манолова. „Изправи се БГ! Ние идваме!“ вече обжалваха това решение пред Върховния административен съд, а делото е насрочено за утре – 03.11.2021 година. „Смятам да се явя лично по това дело, защото това е ключово важно за честността на изборите. Всъщност на изборите през юли се видя, че машините работят отлично. Контролната проверка, извършена от ЦИК в 13 000 секции показа, че са неоснователни твърденията на ГЕРБ за манипулация в крайните резултати“, заяви Манолова.

„Всичко това ни кара да сме нащрек и затова нашата кампания на терен е изключително активна. Ключово важно е и Румен Радев и Илияна Йотова да бъдат избрани още на първи тур. Защото не трябва да допускаме реставрация, нито пък възможност аватарите на ГЕРБ да влязат в президентството. Също така е изключително важно формациите на промяната да получим мнозинство в следващия парламент“, допълни лидерът на „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

Мая Манолова отново подчерта, че вече има проведени публични разговори и разбирателство с „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Целта е оформянето на следващо парламентарно мнозинство на „почтените“ и съставянето на правителство на промяната. „Това е и надеждата на българските граждани“, подчерта тя.

Пресцентър на Коалиция „Изправи се БГ! Ние идваме!”

Купуването и продаването на гласове са престъпления!