Вторият отбор на „Шумен“ победи лидера във временното класиране в ББЛ А група на изток Икономически университет с 82:79 и нанесе първо поражение на варненския тим, съобщиха от клуба.

Първата четвърт бе равностойна, но през втората варненци поведоха и натрупаха разлика от 9 точки в своя полза. В края на полувремето „Шумен“ заигра по концентрирано и навакса изоставането си и почивката дойде при резултат  41:39.

С отлична игра през второто полувреме „Шумен“ си осигури аванс от 14 точки. ИУ обаче не се предаде и на свой ред показа добра защита, а в нападение за варненци се разигра Николай Маринов, който за 3 минути отбеляза 9 точки и върна отбра си в мача. Шуменци не успяха да спрат атаките на домакините и ИУ обърна резултата и поведе с 3 точки 2:43 минути преди края. Шумен се събуди в последните минути и благодарение на точни стрелби на Русков и Георгиев върна аванса си от 3 точки. До края на мача ИУ успя да вкара един наказателен и една тройка, но бе принуден да извършва нарушения, за да спре часовника, а шуменци не сгрешиха и запазиха преднината си от 3 точки за крайното – 82:79.

В отсъствието на Ростислав Тончев, лидер на Шумен в мача бе Константин Паисиев с 22 точки, 10 борби и 5 асистенции. Симеон Георгиев също имаше съществен принос за успеха с 19 точки, 5 борби и 3 асистенции. Виктор Серафимов с 13 точки и Пламен Русков с 12 също бяха в основата на победата.

За Икономически университет Николай Маринов с 19 точки, 3 борби и 2 асистенции, както и Цветан Савов с 19 точки, 5 борби и 5 асистенции бяха най-полезни на игрището.