Венцислав Венков е назначен за областен управител на Шумен. Решението е взето на днешното заседание на Министерски съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Той заема мястото на досегашния областен управител Валентин Александров, който е освободен от длъжност.  

„До настоящия момент Венцислав Венков е общински съветник в Общинския съвет на община Шумен. Венков отговаря на законовите изисквания за заемането на длъжността областен управител“, се казва в правителственото решение.

„Основната задача, която стои сега пред Областна администрация е организацията за провеждане на предстоящите избори на 14 ноември за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители. Днес и през следващите дни ми предстоят срещи с директора на ОДМВР и всички ръководители на държавни структури в областта, свързани с изборите за правилното и спокойното им протичане”, каза пред ШУМ.БГ Венков. Той добави, че се познава добре с работещите в администрацията и ще разчита на професионализма им.

Припомняме, че Венков бе областен управител в периода от 3 юли 2013 г. до 10 септември 2014 г. В момента е изпълнителен директор на Българско-турската търговско-индустриална камара.

Валентин Александров пък бе на поста областен управител близо 6 месеца. Той бе назначен на 19 май тази година от премиера на служебното правителство Стефан Янев. Тази събота той катастрофира с личния си автомобил и отказа да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол.

ШУМ.БГ