Отборът на „Шумен“, който представя клуба в ББЛ А група записа нова победа в първенството в регион Изток и засега остава непобеден в групата. С 5 победи от 5 мача „Шумен“ е лидер в класирането, заедно с отбора на Икономически университет – Варна, като шуменци са с мач по-малко.

Днес в зала „Арена Шумен“ дубълът на „Шумен“ се наложи над „Шоутайм“ с 83:70.

Мачът започна равностойно и след първата четвърт „Шумен-2“ водеше само с 2 точки – 22:20. В началото на втората четвърт със силна серия от 11:0 шуменци натрупаха преднина в точките, но „Шоутайм“ не се предаде и изравни играта. „Шумен“ не позволи на гостите да се върнат напред в резултата и след кошове на Паисиев, Георгиев и Теодор Димитров, който изигра един от най-силните си мачове от началото на сезона, шуменци си осигуриха аванс от 7 точки преди почивката.

В началото на второто полувреме играта отново бе равностойна, като играчите на  „Шоутайм“ играха добре в защита и те намалиха изоставането си само до точка. Но в края на частта „Шумен-2“ се разигра си осигури 8 точки аванс преди последните 10 минути. Във финалната четвърт на мача шуменци започнаха отлично след кошове на Тончев и Георгиев преднината им стана двуцифрена. Опитните играчи в отбора на "Шоутайм“ обаче не се предадоха, намалиха разликата до 6 точки. В следващите минути Виктор Серафимов показа  най-доброто от играта си. Той вкара 8 поредни точки, асистира за кош на Папатеодору и след това добави още две точки, за да осигури солиден аванс от 9 точки 2 минути преди края. В последните минути шуменските баскетболисти показаха търпение и зрялост затвориха мача за крайното 83:70.

Капитанът на отбора Теодор Димитров бе най-полезен за „Шумен-2“ с 15 точки, 4 борби и 2 асистенции. Паисиев записа 15 точки, 7 борби. Виктор Серафимов се отчете с 13 точки, 6 борби и 8 асистенции. Симеон Георгиев записа 12 точки, 12 борби и 3 асистенции.

За варненския отбор изключително силен мач за Красимир Димитров, който отбеляза 34 точки и записа 9 борби. Антон Диков записа 11 точки и 3 асистенции.

ШУМ.БГ