17 са предложения са направили спортните клубове за свои състезатели, които да се наредят сред най-добрите 10 за 2021 г. Номинации за ежегодната класация, организирано от община Шумен, са подали 12 клуба.

Едно е предложението за спортист-ветеран за годината. То е за лекоатлетката Каролина Николова, която тази година завоюва медали от Балканското първенство за ветерани, проведено в Албания.

Три са предложенията за отбор на 2021 г. - мъжкия хандбален тим „Шумен 61“, мажоретния състав на клуб „Ритмик“ и отбора по баскетбол при момчета, родени 2008 г. на „Шумен“.

Клубовете са направили и 5 предложения за най-добър треньор на годината. (всички номинирани за спортист, отбор и треньор и постиженията им може да видите в прикачения файл).

Предстои до края на седмицата медии и клубове да подредят своите фаворити в анкетата на община Шумен за най-добрите в спорта.

Общината ще спази традицията и ще награди и младите спортни таланти на града, като всеки клуб трябва да посочи по двама свои възпитаници, заслужили признание за успехите си.

Заради наложените ковид мерки и през 2021 г. няма да има открита церемония по награждаването на най-добрите в спорта.

ШУМ.БГ