18 училища от област Шумен влязоха в списъка на Министерството на образованието и науката за обмен и популяризиране на иновативни практики в учебния процес за учебната 2021/2022 г. 10 от училищата са в категорията иновативни, 8 не са.

18-те училища получават общо 55 680 лв. по Националната програма „Иновации в действие“, за да осъществят мобилност за популяризиране и мултиплициране на добри иновации
между иновативни училища, както и между тези, които не са иновативни.

За иновативните училища сумата е в размер на 3710 лв., а за неиновативните - по 2600 лв.

С обмен на идеи и практики за по-модерен учебен процес ще си сътрудничат иновативните училища СУ "Св. Паисий Хилендарски" във Върбица, ОУ "Васил Левски" в Градище, ОУ "Панайот Волов" в Мадара, СУ "Цанко Бакалов Церковски" в Никола Козлево, СУ "Хан Исперих" и  ПГХТД "Проф. д-р Асен Златаров" в Нови пазар,  СУ "Йоан Екзарх Български“ и Трето ОУ "Димитър Благоев" в Шумен.

Партньорство в сферата на иновациите ще осъществят и неонивативните за тази учебна година: ПТГ "Симеон Велики" във Велики Преслав, ОУ "Свети свети Кирил и
Методий" в Драгоево, СУ "Панайот Волов" и Обединено училище „Христо Ботев“ в Каспичан, Обединено училище "Пенчо Петков Славейков" в Марково, ОУ "Свети свети Кирил и Методий" в Царев брод,  и шуменските школа СУ "Панайот Волов", ПГОХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“, СУ „Сава Доброплодни“ и СУ „Васил Левски“.

ШУМ.БГ