31-годишният Й.И. е задържан и обвинен за извършване на грабежи на дамски чанти от две жени едната, от които със специални потребности, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен е задържал мъжа за срок до 72 часа с цел довеждане в съда за постановяване на мярка за неотклонение, допълниха от пресцентъра на Апелативна прокуратура във Варна.  

Служители на РУ - Шумен започнали издирване на 31-годишният мъж след получен сигнал за извършено престъпление на 8 декември. Съобщено било, че на ул. „Константин Преславски“ в града от 86-годишна жена е извършен грабеж на дамската й чанта с лична карта, мобилен телефон и сумата от 17 лева.

В хода на проведените незабавни мероприятия след около час в село Салманово като заподозрян в извършване на деянието  е задържан 31-годишният Й.И. от същото село, криминално проявен. Установена е съпричастността му към извършен грабеж на 21 ноември тази година на бул. „Ришки проход“ в град Шумен, когато от 62-годишна жена е отнета дамска чанта със сумата от 105 лева.

От АП – Варна съобщиха още, че обвиняемият причаквал потърпевшите в следобедните часове пред жилищните им входове и използвайки сила, издърпвал чантите им.

Й.И е многократно осъждан, има шест присъди основно за кражби и грабежи. Внесено е искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо него. Предстои в рамките на деня Шуменския окръжен съд да се произнесе по случая.

ШУМ.БГ