Женския тим на „Шумен 98“ отпадна от турнира за купата на България, след като записа загуба с 28:29 (14:14) от „Бъки“. Срещата бе от четвъртфиналната фаза на надпреварата и се игра в зала „Орловец“ в Габрово.

Двата отбора изиграха равностоен мач, но в средата на второто полувреме „Бъки“ направи разлика от 8 гола, която шуменки трябваше да стопяват. Те успяха, но след това не им стигна време, да изравнят и да вкарат мача в продължения.

През първото полувреме на двубоя нито един от двата отбора не успя да натрупа разлика в головете в своя полза. На два пъти домакините от Габрово повеждаха с по два гола аванс, но шуменки бързо възстановяваха равенството и след 30 минути игра резултатът бе 14:14.

Равенството на светлинното табло се задържа и до средата на второто полувреме. Тогава настъпи спад в играта на „Шумен 98“. При 19:18 „Бъки“ вкара 7 безответни гола и поведе с 26:18. Съставът на „Шумен 98“ се вдигна на щурм и вкара 7 гола срещу само 1 за домакините и намали изоставането си до 25:27. В следващите атаки шуменки отбелязаха 3 попадения срещу 2 на домакините и секунда преди последния съдийски сигнал „Бъки“ имаше аванс само от гол 29:28. Габровки обаче задържаха топката и не позволиха на противника си да опита атака и евентуално да изравни резултата.

ШУМ.БГ