Мъжкият отбор на „Шумен 61“ започна успешно защитата на трофея от турнира за купата на България. Шуменци се класираха за полуфиналите в надпреварата тази година, след като в Габрово победиха с 26:24 (16:9) „Чардафон“ в двубой от четвъртфиналите.

Шуменци изиграха добро първо полувреме, след което имаха добра преднина, за да завършат спокойно мача, но в средата на втората част позволиха на домакините от Чардафон“ да намалят и да се доближат на 2 гола.

Тимът на „Шумен“ започна убедително мача и си осигури преднина от 3,4 гола в началните 10 минути. В 20-ата минута шуменци удвоиха преднината си до 10:5 , а до края на полувремето си осигуриха още по-комфортна преднина и поведоха с 16/9.

Разликата от 6,7 гола в своя полза „Шумен“ поддържаше и в началото на втората част. В 42-ата минута при 22:16 за шуменци, домакините от Габрово вкараха четири гола срещу един за „Шумен“ и разликата бе намалена до 23:20. С по-мъдра игра „Шумен“ задържа малката си преднина до края на мача и не позволи на „Чардафон“ да направи обрат в срещата.

По 5 гола за победата на „Шумен“ в срещата вкараха Бранимир Балчев, Йордан Михайлов и Теодор Добрев.

За „Чардафон“ голмайстор стана Росен Колев със 7 попадения. 6 гола добави Марио Янчев, а с 5 се отчете Христо Данаилов.

На полуфиналите в турнира за купата на България шуменци ще играят с тима на „Осъм“, победил като гост „Локомотив“ Мездра с 37:21.

ШУМ.БГ