Най-младите състезатели на клубовете „Шумен“ и „Волов“ спечелиха медали от турнир на рапира, проведен в София. Надпреварата бе за момчета и момичета до 11, 13 и 15 години. Състезанието бе организирано от ФК „Олимпик“, клуб по фехтовка при НСА „Васил Левски“ и Българска федерация по фехтовка и е част от турнирите, валидни за купа България.

При най-малките, при момичетата до 11 години първа се класира Ваяна Делчева от Шумен 1951. Втора е Силвия Дакова от Тракия, а на трето място са Мина Евстатиева от Ескалибур и Лилия Николова от Варна.

При момчетата до 11 години златния медал извоюва Ивайло Андонов от Олимпик. На второ място се класира Калоян Вълканов от Тракия, а трети са Кристиян Татарски от Олимпик и Георги Трухчев от Тракия.

При жените до 13 години шампионка стана Габриела Топалова от Олимпик. На второ място се класира Силвия Дакова от Тракия, а трети са Ваяна Делчева от Шумен 1951 и Николета Николова от Волов.

Във възрастова група мъже до 13 години златния медал спечели Светослав Иванов от Ескалибур, среброто взе Росен Великов от Волов, а бронзовите медали си разделиха Ивайло Андонов от Олимпик и Александър Маринов от Тамплиер.

При жените до 15 година шампионка стана Виктория Пастърмаджиева от Тракия. Сребърния медал спечели Евангелина Велчева от Ескалибур, а третото място разделиха Патриция Чепишева от Волов и Габриела Топалова от Олимпик.

При мъжете до 15 години в конкуренцията на 24 фехтовачи първото място извоюва Данаил Полишев от Тракия. Сребърния медал взе Димитър Панайотов от Тракия, а на трето място завършиха Атанас Гуров от Тракия и Теодор Тодоров от Волов.

ШУМ.БГ