Почетен знак на МВР - III степен връчи днес директорът на ОДМВР- Шумен ст. комисар Георги Гендов на криминалиста от РУ - Шумен  Красен Цонев, който се пенсионира след 41 години служба, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Наградата се връчва със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков за безукорно поведение и постигнати трайни резултати в служебната работа и продължителна служба в МВР.  

Красен Цонев бе изпратен днес в заслужен отдих от служителите в ОДМВР – Шумен. За да изрази своят респект към дългогодишния труд на Цонев, днес директорът на ОДМВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов лично го поздрави и му пожела здраве и прекрасни моменти с любимите му и близки хора.

Цонев постъпил на работа в МВР през месец август 1980 година. Започнал като милиционер в ОУ - Шумен и е преминал през различни длъжности, докато е назначен като разузнавач група „Противодействие на криминалната престъпност“ в РУ - Шумен. През четирите си десетилетия професионален стаж е награждаван 21 пъти. Наградите са за постигнати високи резултати при противодействие на криминалната престъпност. Сред тях са медал от министъра на вътрешните работи, награди за разкрити убийства и разкрити обири. Най-високо обаче цени уважението на колегите си, с които е работил през годините и на ръководството.

ШУМ.БГ