Близо 300 деца и ученици се включиха в обявения от Община Шумен онлайн конкурс за детска рисунка, посветен на Коледа и Нова година, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Общо 290 снимки на рисунки от детски градини, училища и школи в Шумен, София, Пловдив, Велики Преслав, Попово, Главиница и други населени места бяха получени в  тазгодишното издание на творческата надпревара.

Жури с председател проф. д-р Ростислава Тодорова от Шуменския университет и членове художниците Петьо Дамянов и Мариана Петкова, учителят по изобразително изкуство и графичен дизайн в СУ „Панайот Волов“ Свилен Петров и Елена Димчева от отдел „Култура, младежки дейности и спорт“ в общинската администрация селектира 30 творби от всички получени.  От тях журито ще отличи рисунките с първа, втора и трета награда в трите възрастови групи: първа група – 5-6 годишни деца; втора група – от І до ІV клас; трета група – от V до VІІІ клас.

Творбите са качени на фейсбук страницата на Община Шумен. До 19 декември включително ще се проведе и онлайн гласуване във фейсбук за наградата на публиката, което ще е активно от днес, 16 декември.

От отличените с първа награда в трите възрастови групи и с наградата на публиката ще бъдат изработени електронни поздравителни картички за Коледа и Нова година от името на кмета на община Шумен.

ШУМ.БГ