Измина поредна година с ограничения, поредна тежка година, в която всеки един от нас е загубил близък или приятел. Надявам се, че в бъдеще ще преодолеем заедно тези предизвикателства пред нас. Пожелавам на всички здраве и по-бързо да приключи пандемията, да е по-спокойна и мирна годината.

Това каза днес на последната си пресконференция за годината кметът на Шумен Любомир Христов. На нея той отново припомни започнатите от общината проекти и очерта насоките за работа през новата година. 

“За 2022-ра остана да приключим ремонта на зала “Плиска”. В началото на януари ще я видим вече завършена. Също така строежът на новата зала до помощното игрище на градския стадион ще приключи. Остава да се изгради паркинга пред самата зала, но в момента не позволяват метеорологичните условия”, каза кметът.

Като приоритет за новата година той посочи и предстоящото разширяване на дейността на ОП “Чистота”, като в близките месеци то поеме работата на фирма РТК по сметосъбирането и сметоизвозването в южната част на Шумен. В момента се очаква доставката на нужната допълнителна техниката.

Кметът каза също, че предстои да се положи хоризонталната маркировка на преасфалтирания паркинг зад библиотеката, след което ще се монтира кабинка за инкасатор и ще се сложат две бариери. “Имаме и други предложения, които ще отправим към общинския съвет и се надявам да получим разбиране, защото тези искания са инициирани от граждани. Например граждани от улица “Цар Иван Александър” и по другите напречни улици искат промени с паркирането”, каза още Любомир Христов. По темата той ще разговаря идния в понеделник с ръководството на полицията.

Кметът се похвали, че в последния ден на служебния кабинет е подписан договорът за отпускането на 700 хил. лв. за ремонт на ЖП надлеза на бул. “Ришки проход” на изхода на Шумен. Предстои да се пусне обществена поръчка.

“Надявам се, че това което сме планирали за 2022 г. ще успеем да го реализираме”, завърши кметът, като благодари и на журналистите за отразяването на дейността на общинската администрация и за критични материали, които са допринасяли за коригиране на допусканите грешки.

ШУМ.БГ