В навечерието на празничните дни по традиция децата на загиналите и пострадали при изпълнение на служебните си задължения служители на МВР получиха подаръци, съобщиха от пресцентъра на шуменската полиция.

Инициативата е част от дарителска кампания и днес директорът на ОДМВР - Шумен ст. комисар Георги Гендов се срещна с децата, за да им ги предаде.

„Едва ли има по-хубав подарък от това да дарите детето си с внимание, грижа, да му стоплите сърцето с хубави думи. Знаем, че тези моменти са много тежки за вас. Знаем, че нищо не може да замени топлината и уюта в семейството ви. Събрахме парична сума, която разпределихме по равно. По този начин изказваме своята частица съпричастност към вас.  Надяваме се да успеете да се докоснете поне малко до празничната магия, и да посрещнете празника с мисълта, че в наше лице имате приятели и хора, които са готови да ви помогнат“, каза на децата ст. комисар Гендов.

По инициатива на областната дирекция преди Коледа от полицейски служители са събрани парични средства за  подпомагане и на други три непълнолетни деца на починали техни колеги.

ШУМ.БГ