В този празничен ден решихме да направим празничната служба в град Шумен, тъй като това е важно място в нашата епархия. Нека всички да усетят радостта от идването на Богомладенеца Христос в света. Мислейки за това идване да не се оплакват и да не се ожалват от нищо...

Честито Рождество Христово!

Пожелавам на всички жители на този наш скъп град здраве, сили и да бъдат невредими. Бог да ги предпазва от зловредното поветрие на коронавируса, да им дава сили и добра надежда и най-вече добър успех във всяко дело и през настъпващата нова 2022-ра годна.

Това пожелание отправи към шуменци днес Варненският и великопреславски митрополит Йоан.

Той бе посрещнат в храма “Свето Възнесение Господне” с празничен камбанен звън, след което поведе Рождественската Света литургия в съслужие с отец Димитър, отец Красимир, отец Пламен, отец Николай, отец Андрей и отец Неделчо.

Пожелание към миряните отправи и архиерейският наместник отец Димитър. 

“Днес празнуваме с голяма духовна радост един от най-светлите ни празници - рождението на Исус Христос. В този светъл ден пожелавам на всички да са живи и здрави. Да не забравяме молитвите, вярата и упованието в Бога, защото той е пътят и истината в живота, светлината на човечеството, източник на всички добрини и блага”, каза отец Димитър.

Днешното богослужение посветено на големия християнски празник Рождество Христово ще бъде последвано със Свети литургии и утре на 26 декември, когато отбелязваме Събора на Пресвета Богородица, и на 27 декември, когато църквата почита Св. Първомъченик и архидякон Стефан.

ШУМ.БГ