През вчерашния ден в МБАЛ-Шумен са приети 14 пациенти с Covid-19, а са изписани 11. Така броят на настанените в ковид отделенията на болницата достигна 105, съобщиха от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Настанените в интензивно отделение са пет, от които двама са интубирани. В Детско отделение към момента за болнично лечение остават две деца.

Вчера са починали четирима мъже - на 67 г., 78 г., 79 г. и 85 г.

Новодиагностицираните с ковид за последното денонощие в областта са 49 - 23 жени и 26 мъже. От тях 23 са жители от Шумен, по 3 от Велики Преслав, Нови пазар и Смядово.
По двама души има регистрирани от Драгоево и Златар и по един от Васил Друмев, Загориче, Каспичан, Кюлевча, Мараш, Менгишево, Миланово, Мокреш, Нова бяла река, Салманово, Хан Крум, Царев брод и Ясенково.

Вчера в имунизационните кабинети и практиките на общопрактикуващите лекари в цялата област са поставени общо 864 дози от ваксините срещу коронавирус. Това е рекорд по брой на ваксинирани за ден от началото на годината.

Общо поставените дози от ваксини срещу COVID-19 за областта до момента са 80 752, а броят на хората със завършен ваксинационен курс е 38 341. Тези с бустерна доза са 9 065.

ШУМ.БГ