Сигнал за измама е подал вчера в РУ- Шумен 59-годишен турски гражданин. Той бил измамен по телефона от жена, която му обещала да сключат брак, а през годините на познанството им мъжът и „помогнал“ със сумата от 20 000 евро. Това съобщиха от полицията днес.

Комуникацията им започнала през 2010 година, когато на неговия номер се обадила непозната, представила се за жена, която живее в България и потърсила помощ от него. По различни поводи и причини във времето той й пращал пари. Контактували само по телефон.

През 2018 година жената му обещала, че ще се сключи брак с него, но не разполага с пари да тръгне към Турция. За пореден път той й пратил парична сума, но пътуването не се осъществило. Оттогава тя няколко пъти му казвала по телефона, че намеренията са й сериозни. В началото на годината мъжът решил да дойде да я види в България. Когато влязъл в страната, тя му звъннала и му казала, че е болна от ковид и не може да пътува. Мъжът се усъмнил и решил да подаде сигнал за измама в шуменското районно полицейско управление.

Потърпевшият е разпитан е пред съдия и по случая е образувано досъдебно производство, казаха от ОДМВР-Шумен.

ШУМ.БГ