Първа контрола от подготовката за пролетния полусезон в Трета лига по футбол на североизток изигра тимът на „Волов“ Шумен. Съперник на шуменци бе отборът на „Септември“ Тервел.

Съставите изиграха проверката на стадиона в Хитрино, а след равностоен мач победител с 3:2 станаха гостите от Тервел.

Шуменци стояха малко по-добре през първото полувреме и в края му поведоха в резултата след гол на Алекс Наков. Още в началото на втората част гостите показаха, че няма да се примирят с изоставането си и се настаниха в половината на шуменци.

Атаките на „Септември“ дадоха резултат и с голове на Дениз Кадир и Кристин Пешков тимът от Тервел обърна резултата до 1:2.

Последваха минути и за футболистите на „Волов“, като Димитър Игнатовски възстанови равенството – 2:2, а след това нацели и гредата на вратата на гостите.

В края на контролата опитният тим на „Септември“ успя да измъкне победата след попадение в последните минути на Мартин Кирилов.

Следващата проверка на тима на „Волов“ е идната събота. Съперник е „Черноломец“ Попово, като се очаква мачът отново да се играе в Хитрино, където теренът е подготвен за срещи и при зимни условия.

ШУМ.БГ