Мъжкият тим на „Шумен“ загуби със 74:100 при гостуването си на „Спартак“ в Плевен. Срещата бе от 15-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ).

Шуменци изиграха добър мач, но отново спад в играта им, този път във втората четвърт на мача, доведе до голяма разлика в точките и реши изхода от двубоя.

Срещата започна с равностойна игра, но с по-точна стрелба домакините поведоха с 14:9. „Шумен“ отвърна с точни стрелби на Александър Милов, Маркъс Майърс и Деян Биелич, за да обърне до 19:18. Тройка на Ивко Ивков върна лидерството на „Спартак“ за 22:19 в края на първата част. През втората четвърт плевенчани стигнаха до двуцифрен аванс за 34:24 след серия от 8-0. В тези минути шуменци направиха грешки и не успяха да са точни при стрелбата и домакините дръпнаха с 16 точки, като на полувремето резултатът бе 48:32.

След почивката „Спартак“ направи разликата 22 точки. „Шумен“ намали разликата до 15 точки след кошове на  Маркъс Майърс, Александър Милов и Георги Кендеров. Домакините продължиха с по-добрата си игра и точна стрелба, поддържаха аванса си и спечелиха мача.

За „Шумен“ отново силен мач изигра Маркъс Майърс, завършил с 19 точки, Деян Биелич записа впечатляващ дабъл дабъл с по 15 точки и борби. С 11 точки се отличи Александър Милов, а с 10 – Георги Кендеров.
За домакините Николай Стоянов завърши с 19 точки за близо 25 минути игра, като добави и 6 отнети топки. С 18 точки се включи Симеон Илиев. 15 точки вкара Божидар Аврамов, а 11 – Ивко Ивков.

ШУМ.БГ