Ясен е вече съставът на експертната комисия, която ще разглежда номинациите за  присъждане на „Наградата на Шумен“ в системата на образованието и науката за 2021 година, съобщиха от пресцентъра на общината.

По статут експертната комисия се състои от седем души и се оглавява от председателя на просветната комисия към Общински съвет (ПК „Просвета, образование и наука”) Албена Иванова-Неделчева. Членове на експертната комисия са Даниела Савчева – началник на отдел „Образование, наука и развитие“ в общината, Ралица Добрева – мл. експерт „Предучилищно образование и личностно развитие“ в общинската администрация, Живка Тонева – член на ПК по просвета, образование и наука, Десислава Борисова – ст. експерт по математика в РУО-Шумен, проф. Чавдар Сотиров от ШУ „Еп. К. Преславски“ и доц. д-р Геновева Стайкова от Земеделски институт – Шумен.

Предложения за удостояване с „Наградата на Шумен“ за образование и науката се подават писмено до Постоянната комисия по просвета, образование и наука към Общински съвет в срок до 11 март 2022 г.

В срок до 11 април експертната комисия изготвя своето предложение до ПК „Просвета, образование и наука”, което включва до три номинации във всяко направление, подредени от първо до трето място. Изборът е с тайно гласуване с мнозинство от присъстващите членове на експертната комисия.

След това пък ПК „Просвета, образование и наука” на свое заседание излъчва не повече от едно предложение във всяко направление. Изборът също е с тайно гласуване с мнозинство от присъстващите членове на постоянната комисия. Носителите на наградата се утвърждават от Общински съвет.

ШУМ.БГ