Община Шумен обявява за продан неработещия от 11 години спортно-развлекателен комплекс “Фабулис” в центъра на града. Началната тръжна цена е 1,420 млн. лв. Имотът с разгърната застроена площ от 1130 кв.м е бил оценен от лицензиран оценител.

“През годините няколко пъти опитахме да намерим наемател на комплекса, но не успяхме. Обектът не е работил дълго време, има течове, компрометирани стени. Ремонтът би бил скъп, което явно възпрепятства наемането му за някакъв разумен срок от 5 или 10 години. Затова ще опитаме да намерим купувач”, каза за ШУМ.БГ зам.-кметът по икономическо развитие на Шумен Росица Антонова.

Тя обясни, че в общината са получавали запитвания дали продават “Фабулис”, но през последните месеци такова не е постъпвало. Кметското ръководство се надява сега, когато започва ремонт на долепения до комплекса Летен театър, интересът към него да се повиши.
Предстои решението за продажба да се одобри на предстоящото заседание на Общинския съвет.

Припомняме, че "Фабулис" бе открит през 2007-ма под името "Акрополис". Комплексът работи само 2 години и половина, преди концесионерът “Вариант 6” АД да спре да плаща концесионна такса и да бъде изгонен. През 2012-та общината опита да продаде имота срещу 2,3 млн. лв., но на търга не се явиха кандидати. През 2016-та “Фабулис” бе даден под наем, но частната фирма не успя да го отвори и си тръгна, въпреки че направи частичен ремонт. 

ШУМ.БГ