Водещата благотворителна организация за защита на децата във Великобритания - Save the Children, обяви, че Кристиано Роналдо не е сред посланиците ѝ. От там допълват, че се дистанцират от футболиста на "Манчестър юнайтед", който през уикенда се забърка в инцидент с 14-годишен фен на "Евертън.

Причината е, че медиите в Англия търсеха Save the Children след случката с нападателя.

"Кристиано Роналдо е поддръжник на работата на Save the Children за бедни семейства по целия свят. Той не работи със Save the Children от юли 2018 г. и вече не е посланик на Save the Children. Той се присъедини към благотворителната организация през 2013 г. като глобален посланик, за да се "увери, че всяко дете има шанса да разгърне своя потенциал", гласи съобщение на организацията.

В събота след загубата на "Манчестър юнайтед" от "Евертън" гневният Роналдо изби телефона от ръката на фен, който го снимаше при прибирането към съблекалнята. По-късно стана ясно, че телефонът е на дете с аутизъм, което е присъствало на своя първи мач на "Евертън".

Нападателят на "червените дяволи" се извини по-късно в социалните мрежи и покани запалянкото на "Евертън" на мач на "Олд трафорд".

Звездата на "Юнайтед" е посланик и на УНИЦЕФ за Португалия. Благотворителната организация обаче за момента отказва да коментира дали той ще остане на тази позиция.

Органите е Мърсисайд също разглеждат случая от събота. Полицията разпространи съобщение, че провежда разследване, и се обърна към всички, които имат видеозаписи или са станали свидетели, да се свържат.

Дневник