Досъдебни производства за извършена кражба, престъпление по чл. 194 от НК, са образувани срещу 39-годишен мъж от Смядово и 35-годишен мъж от Шумен, съобщиха от пресцентъра на полицията.

39-годишният смядовчанин е установен и задържан за кражба на ел. проводници, метали и отпадъчни материали от склад на фирма на бул. „Ришки проход“ в Шумен.

Сигнал за липсващите метали е приет в полицейското управление в Шумен от 38-годишен мъж, който заявил, че за времето от 2 до 30 април неизвестен извършил кражба на ел. проводници и метали.

При оглед било изяснено, че липсвали около един тон желязо, многожилен кабел с висока ценова стойност. В хода на проведените полицейски действия, извършителят, 39-годишен мъж от Смядово бил установен. Изяснено било, че е служител във фирмата, а част от „стоката“ предал в пункт за изкупуване на черни и цветни метали.

Криминално проявен 35-годишен мъж от Шумен е задържан вчера след извършена кражба на 20 луканки от хранителен магазин на бул. “Мадара“ в града. Сигнал в полицията е подаден малко след 18:30 часа вчера. Охранител в търговския обект забелязал клиент, който укрива в себе си луканка. Като минал през касовата зона не платил стоката на стойност 185 лева. На място пристигнал полицейски екип. Установена била самоличността на мъжа.

ШУМ.БГ