„Волов“ загуби с 0:4 гостуването си на „Лудогорец“ III. Срещата бе от 23-ия кръг на Трета лига на североизток.

Шуменци пътуваха за Разград с група от 13 футболисти, я контузени за този мач бяха основните играчи в защита Михаил Венков и Мартин Кръстев.

„Наложи се да прекрояваме защитата и по-малкият опит на футболистите, които играха в дефанзивен план си каза думата“, каза след срещата ст. треньорът на „Волов“ Николай Николов.

Шуменци бяха равностойни през първото полувреме на съперника си, като допуснаха един гол във вратата си. През второто полувреме, заради липсата на смени, умората взе превес и съставът на шуменци получи още три гола.

„Момчетата издържаха колкото можаха. Все пак отборът на „Лудогорец“ показа по-висока скорост и по-качествени отигравания в този мач и взе победата“, допълни Николай Николов.

За „Лудогорец“ III Росен Иванов откри резултата в 25-ата минута. Отново той удвои в 56-ата минута. За 3:0 се разписа Димитър Иванов в 61-ата минута, а крайният резултат оформи Мариян Гигов в края на мача. 

В друг мач от кръга в Трета лига „Ботев“ Нови пазар загуби с 0:3 ри гостуването си на „Черноморец“ в Балчик.

В следващия кръг на 14 май „Волов“ е домакин на дубъла на „Спартак“ Варна, а „Ботев“ приема в Нови пазар устремили се към професионалния футбол „Дунав“ Русе. Мачовете са от 17,00 часа.

ШУМ.БГ