Състезателките на спортен клуб по лека атлетика „Шумен“ Аделина Павлова и Денислава Борисова спечелиха първи места на турнири в Русе и Луковит.

Аделина Павлова участва в два старта през уикенда и взе първите места. В Русе на международния турнир ,,Младост” шуменката спечели първото място на 800 м с личен рекорд от 2:25.14 минути.

На турнира в Русе участваха близо 300 лекоатлети от България, Румъния, Украйна, Сърбия и Молдова в 24 дисциплини. В бягането на 800 м шуменката спечели златния медал в конкуренцията на 16 бегачи.

Днес Аделина Павлова, чиито треньор е Господинка Жекова, участва и на 20-тото издание на международния мемориал "Веселин Даскалов". Състезанието се проведе на градския стадион в Луковит. Шуменката стана отново първа на 800 м при девойки младша възраст.

В Луковит на старт при жените, който също бягаха 800 м, застана и Денслава Борисова и спечели първото място.

На турнира ,,Веселин Даскалов” в Луковит участваха над 200 деца и картотекирани атлети от 25 клуба в страната. В състезанието, освен медали за първите трима в различните възрастови групи при мъжете и жените, има и награден паричен фонд.

ШУМ.БГ