69 пътнотранспортни произшествия са регистрирани през месец април в област Шумен. Девет от тях са с пострадали, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен. За щастие загинали по пътищата на областта през месеца няма.

За същия период на миналата година катастрофите са били 45, с двама загинали и 12 ранени.

При проверки в региона служителите на “Пътна полиция” са установили 4249 нарушения, от които за скорост 1624.

385 шофьори са били с нередовни пътни документи, 158 са били зад волана на технически неизправно моторно превозно средство. Установени да шофират са 36 без книжка. 26 са санкционираните пешеходци за неправилно пресичане.

Съставени са и 139 акта за неизползване на обезопасителен колан или каска. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са констатирани 364 нарушения, 361 са наложените глоби за неправилно спиране и паркиране. 17 водачи са ползвали мобилен телефон, без да ползват устройство „свободни ръце“.

През април пътните полицаи са установили 17 водачи, които са шофирали след употреба на алкохол, и трима след употреба на наркотици.

18 са временно отнетите книжки на водачи, които са шофирали без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Прекратена е регистрацията на 44 пътни превозни средства, а от движение временно са спрени 18.

ШУМ.БГ