Двама водачи са установени да шофират в Шумен след употреба на алкохол през вчерашния ден. Единият от тях е и участник в ПТП, съобщиха от полицията днес. И двамата нарушители са задържани в срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, а за извършените престъпления са образувани бързи производства.

Малко след 10 часа вчера, при отработване на пътнотранспортно произшествие, възникнало на кръгово кръстовище на улиците „ Марица“ и „Перуника“ в Шумен, бил тестван един от участниците в произшествието. Той бил водач на товарен автомобил Форд „Транзит“ с шуменска регистрация. Дрегерът отчел 1,89 промила алкохол в издишания въздух на 59-годишният шуменец. Дал е кръвна проба за анализ, след което е задържан.

По-късно през деня около 20:20 часа на пл.“Кристал“ в Шумен екип на пътна полиция спрял за проверка шофьор на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 27-годишен жител на село Капитан Петко. При тестване за алкохол, дрегерът отчел 1,31 промила алкохол в издишания въздух. Нарушителят отказал да даде кръвна проба за анализ и също е задържан за 24 часа.

ШУМ.БГ