Шуменският окръжен съд /ШОС/ остави в ареста 42-годишния Р.Ч., издирван от Италия за изтърпяване на присъда за 9 престъпления, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.

Съдът в Равена е осъдила нашенеца за склоняване към проституция с 2 години и 6 месеца „лишаване от свобода“, както и за изнудване, причиняване на телесни повреди и грабеж, за което е осъден на 4 години „лишаване от свобода“. Той трябва да изтърпи едно общо наказание от 5 години, 5 месеца и 11 дни „лишаване от свобода“, което е влязло в сила.

Човекът напуснал страната преди да влезе в затвора. Италианските власти обаче издали европейска заповед за арест и той бил арестуван от нашата полиция. 

Определението на Окръжен съд – Шумен подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Италианските власти искат Р.Ч. Да бъде екстрадиран, за да изтърпи наказанието си при тях. Осъденият обаче има право да поиска да лежи в България, но последната дума има нашият съд.

От прокуратурата напомниха, че по-рано през този месец ШОС постанови „домашен арест“ по европейска заповед за арест за жената, с която Р.Ч. съжителства. Тя също е издирвана от италианските власти.

ШУМ.БГ