Лек автомобил Ауди е рекордьорът по превишение на скоростта в класацията на КАТ-Шумен за месец април. Немската кола е заснета да се движи в село Радко Димитриево със 125 км/час, или с цели 75 километра над допустимото в населено място.

Колата е с шуменска регистрация, а водачът й ще плати глоба в размер на 850 лева и ще бъде лишен от правото да управлява за 3 месеца, уточниха от полицейския пресцентър.
Общо 1624 са установените нарушения за скоростта през месец април на територията на ОДМВР-Шумен. Със скорост над 50 км/ час над максимално разрешената са установени 11 водачи.

Вторият с най-голямо превишение на допустимата скорост е шофьор на Ягуар със софийска регистрация, преминал пред полицейска камера на ул. „Университетска“ в Шумен със 101 км/час. Той също ще остане без книжка за 3 месеца и ще плати 600 лв. глоба.

През април са засечени 113 водачи, които са шофирали с между 31 и 40 км/час над максимално позволената скорост. Други 45 са управлявали със скорост между 41 и 50 км/час над максимално разрешената.

ШУМ.БГ