Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и част от ръководството на партията днес е на посещение в Шуменско. На среща с тях в залата на Младежкия дом в Шумен дойдоха около 300 души – членове и симпатизанти от цялата област.

Хората посрещнаха лидера си с възгласи „Бойко, Бойко“, както и със скандирания за оставка на правителството.

Именно с критика към управляващата коалиция бе изпълнена цялата 30-минутна реч на Борисов.

„Една е истината, че тези са не само неопитни, а лоши хора. Народът започва да го разбира. Неопитността може да се прости, грешките, и ние сме най-малко безгрешни, но се учехме от грешките, веднага се поправяхме, те – мощен пиар. Само че сиренето и хляба в магазина са с пари. Каквото и да си приказват, като идеш в магазина, при Бойко е било 3 пъти по-евтино. Идва въпросът „Как тогава е имало корупция и всичко е по-евтино, а при вас няма и е 3 пъти по-скъпо?“. Ако бях журналист, щях да кажа „Ами явно крадат 3 пъти повече“, каза Борисов.  

Той остро разкритикува харченето на бюджетни пари „на едро, без да се мисли за приходите“. Разкритикува и тегленето на външни заеми. Управляващите залагали параметри, които нямало кой да изпълни.

„Сега хората вече казват „Какво ще правим?“ Още не сте разбрали - ще обеднеем жестоко! И според някои, ще трябва да се търси някой като Симеон Дянков, който като стегне колана, да ти спре дъха. Такъв ще дойде след тези. И заради това, и да ме бутате да правим вот на недоверие, да ми говорите за предсрочни избори, не участвам“, каза Борисов. Той все пак добави, че ако хората не скочат веднага срещу правителството, то наесен със сметките за отопление щяло да стане страшно.

На срещата Борисов обеща партията да подпомогне църквите в Каспичан и Шумен.

ШУМ.БГ