Специализирана полицейска операция по охрана на обществения ред и безопасност на движението ще се проведе в Шумен на 24 и 25 май, заради провеждане на масовите прояви, свързани с Деня на светите братя Кирил и Методий и абитуриентските тържества. През двата дни потокът от автомобили с абитуриенти ще бъде контролиран, съобщиха от ОД на МВР в Шумен.

Движението на автомобили с абитуриенти, преминаващи през площад „България“, пл. „Кристал“, бул. “Славянски“, ул. “Карел Шкорпил“, ул. “Съединение“ ще се регулира, а видеокамери ще следят за нарушители на Закона за движение по пътищата на няколко възлови места в града. Униформени служители пък ще следят за неправилно паркирани моторни превозни средства на ул. ”Съединение” зад общината.

Осигурени са патрулни екипи за охрана на обществения ред в района на паметник “Създатели на Българската държава” в ранните сутрешни часове след абитуриентските тържества. Полицейски екипи ще осъществяват контрол в районите около заведенията. Успоредно с това ще се работи и по безопасност на движението в малките населени места. Целта на операцията е да се осигури безопасност на движението и контрол по време на придвижването на абитуриентите до питейните заведения и да не се допускат произшествия и престъпления от общ характер, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ