Отборите на „Енев“ Дибич и „Мълния“ Климент ще определят шампиона за сезон 2021/2022 в първенството по футбол на област Шумен. В мача за третото място ще играят „Устрем“ Пет могили и „Върбица“.

Финалните мачове на шампионата за този сезон ще се изиграят тази събота, 4 юни на стадион „Панайот Волов“. От 14:00 часа започва малкият финал, а двубоят за титлата е от 17,30 часа.

Тимовете на „Енев“ от Дибич и на „Мълния“ от Климент са тези, които спорят за титлата в последните години. И този сезон двата тима спечелиха първите места в южната и северната група и заслужено отново са на финал. „Енев“ събра 71 т., като записа 24 победи, 1 равенство и само 1 загуба. На север „Мълния“ беше още по-убедителен като взе първото място с актив от 66 т., без загуба и равенство.

Отборът на „Върбица“ ще дебютира на финалите на първенството по футбол за областта. Тимът досега не е достигал до заключителната фаза на шампионата. Като дебютант на финалите може да ес определи и тимът на „Устрем“ от Пет могили. Отборът има в историята си участие в малкия финал през сезон 2012/2013 в мач за 3-то място „Устрем“ Пет могили губи от Стан с 1:2.

В южната група този сезон „Върбица“ остана на второ място с актив от 67 т. - 22 победи, 1 равенство и 3 загуби. „Устрем“ Пет могили зае второто място в северната група като събра 51 т. от 17 победни мача, без равенство и с 5 загуби.

За шампиона и заелите второ и трето място отбори от Областният съвет на БФС ще връчат купи и флагчета. Ще бъдат дадени награди за феърплей и за голмайстор.

ШУМ.БГ