С наближаването на зимните месеци се подновяват посегателствата в горите, алармират от Североизточното държавно предприятие (СИДП). От там призовават хората, които имат съмнения или са видели да се продават и купуват крадени дърва да подават сигнали на тел. 112. Всеки един сигнал ще бъде проверен, допълниха от СИДП.

От предприятието упоменават и конкретен случай на бракониерство. Около 21.00 часа снощи служители на ДГС-Преслав се опитали да задържат лек автомобил, натоварен с дърва за огрев от временен склад на стопанството в гората. Единият от горските застава пред автомобила, за да пресече пътя му и е блъснат от бракониерите, които успяват да избягат.
Оказва се, че по същото време още няколко автомобила натоварени с крадени дърва се изтеглят  към Шумен. Горските веднага уведомяват полицията, като униформените предприемат мерки да задържат нарушителите.

Според ръководството на стопанството бракониерите продават дървата на частни лица от областния център. От ДГС-Преслав напомнят, че незаконно добитата дървесина подлежи на конфискация, а глоба грози не само крадците, но и купувачите.

ШУМ.БГ