Във връзка с обявения за издирване Рахим Мехмед Рахим от село Избул, обл. Шумен, от името на близките му, искаме да изкажем най-сърдечни благодарности за доблестните усилия, неимоверния труд и професионалните компетентности на началници и всички полицаи от РПУ Нови пазар, СТД при ОД МВР Шумен, участвали в оперативно-издирвателната акция.

Периодът 28.10.22г. – 01.11.22 г. бяха пет дни, в които напрежението и тревогата бяха помрачили нашите надежди. Погледите ни бяха вперени в уверените лица на полицаите. Черпехме сили от тях.

Тези хора, екипи от специалисти, работиха буквално денонощно. Физически изморени, но с висок професионален заряд, в очите и сърцата им се четеше хъс и мотивация за работа.
Със сигурност не приемаха това, което вършат просто като работа, те бяха пренебрегнали семействата си в името на каузата – да стигнат до очакван край.

Подозирам, че преживяват не лесно всеки случай, по който работят и остава отпечатък върху тях, но и за миг не се поколебаха. Внедриха целия си ресурс, катериха се по възвишения, слизаха в урви с риск за собствения си живот. Проверяваха и най-минималната хипотеза, за да го намерят, работиха безрезервно!

Професионалната им интуиция се оказа права. Откриха го!
Тяло без сърдечен ритъм и угаснали зеници. Човек на 84 години, починал от сърдечен разрив и паднал в дере.

Ние близките приехме загубата тежко, но още по-тежко и мъчително щеше да бъде, ако не беше открит трупът му, ако останките му продължаваха да стоят в урвата, без надгробен камък. Вечният камък, който показва, че човек е живял и то достойно!

Ние като граждани се гордеем и сме спокойни, че в системата на МВР работят всеотдайни, отговорни и с чувство за дълг професионалисти!

Нека бъдат здрави и винаги така успешни!
С благодарности.
От близките.
Севим Юмерова