Община Шумен ще прави нова обществена поръчка, с която ще търси нова фирма за реновиране на Хиподрума. Това се налага, защото избраната да ремонтира базата преди три години "Джи Пи Груп", се е отказала да работи.

Това съобщи днес пред журналисти кметът Любомир Христов.

“Фирмата се отказа, защото средствата, които бяха заложени в обществената поръчка са малко за обектите, които бяха възложени за изграждане. Знаете, че поръчката беше на инженеринг и трябваше да се направи проект. Той е изработен, ще бъде платен и ще прекратим поръчката и ще обявим нова”, обясни кметът.

Припомняме, че в края на 2022 г. Министерски съвет /МС/ гласува на последното си заседание целеви трансфер към община Шумен в размер на 4 млн. лв. Парите бяха "за основен ремонт, реконструкция на хиподрума и за изграждане на прилежащи към него съоръжения и техническа инфраструктура". Също така, с решение на МС държавният хиподрум край Шумен бе прехвърлен за управление на общината.

През 2021-ва с обществена поръчка за изпълнител на ремонта бе избрана "Джи Пи Груп", която предложи 3 880 800 лв. с ДДС) за строително-монтажни работи по Хиподрума, изработване на инвестиционен проект и изпълняване на авторски надзор.

Ремонт на Хиподрума обаче така и не започна.

ШУМ.БГ