В навечерието на професионалния празник на Министерството на вътрешните работи 5 юли Областната дирекция на МВР-Шумен проведе днес турнир по точна стрелба. Той се състоя на военния полигон край „Дивдядово“, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Първо място с общ сбор от 193 точки спечели отборът на РУ-Шумен. Втори се класира отборът на „Противодействие на икономическата престъпност“ със 181 точки, а на трето място се класира тимът ба РУ-Нови пазар със 179 точки.

В индивидуалното представяне в турнира по стрелба с късо бойно оръжие Калчо Калчев от РУ-Велики Преслав спечели първо място с личен резултат от 74 точки. Втори се класира Мартин Трендафилов от РУ- Нови пазар със 71 точки, на трето място Борислав Тончев от ОДМВР-Шумен също със 71 точки.

Служители на сектор „Специални тактически действия“ демонстрираха атака със стрелба зад балистичен щит, стрелба с пистолет „Макаров“ и PSM за време. Проведени бяха и демонстрационни стрелби със снайперска пушка „Драгунов“. Грамота за най-добър тактически стрелец с късо бойно оръжие получи Симеон Костадинов от сектор „Специални тактически действия“, а за най-добър снайперист Борислава Димитрова от РУ-Шумен.

"В навечерието на професионалния ни празник искам да ви благодаря за усилията в ежедневната ни работа. Дълбоко вярвам, че професионализмът и увереността ви ще подобрят средата за сигурност, и най-вече спокойствието в сигурността на гражданите на област Шумен. Пожелавам здраве, късмет, професионални и лични успехи в нашата трудна професия в полза на обществото! Честит празник!", поздрави колегите си директорът на ОД на МВР-Шумен старши комисар Георги Гендов.

На спортното мероприятие присъстваха областният управител на Шумен проф. Христо Христов, зам.-областният управител Христо Павлов, административният ръководител на Окръжна прокуратура и окръжен прокурор на Шумен Орлин Куздов, директорът на ДАНС-Шумен Константин Стоянов, началникът на Шуменския гарнизон полковник Добромир Добрев.

По случай професионалния празник с писмена похвала със заповед на директора са наградени 61 служители, а други 19 - с парични награди. Със заповед на началника на РУ-Нови пазар с писмена похвала са наградени 23 служители.

ШУМ.БГ