Въвеждат се ограничения в движението на територията на община Шумен в дните събота и неделя, 5 и 6 август. Промените се правят с цел създаване на безопасни условия по време на   рали „Стари столици“, съобщиха от пресцентъра на общината.

На 5 август, събота, от 18.30 до 21.00 часа заради провеждането на скоростния етап 5 „Арена Шумен“ се затварят за движение следните участъци от улиците:

ул. „Марица“ в участъка от кръстовището с улиците „Софийско шосе“, „Климент Охридски“ и „Митко Палаузов“;

ул. „Васил Друмев“ в участъка от кръстовището с улиците „Марица“ и „Васил Априлов“.

На 6 август, неделя, се затварят за движение и следните пътни участъци:

Скоростни етапи 6 и 8 „Пивовара 1 и 2“ – от 8.30 до 14.30 часа от портала на пивоварния завод „Карлсберг“ до село Новосел през Стария град, изходната табела на село Лозево, за обходен път се ползва републиканският път Е70;

Скоростни етапи 7 и 9 „Лозево 1 и 2“ – от 9.00 до 14.30 часа от изхода за край на гр. Шумен /ул. „Стара планина“/ вилна зона над кв. „Боян Българанов“ до входната табела за село Лозево;

Скоростен етап 10 „Валерий Великов“ – от 13.30 до 15.30 часа от портала на пивоварния завод „Карлсберг“ до края на гр. Шумен /ул. „Стара планина“/ вилна зона над кв. „Боян Българанов“ по пътя за село Лозево.

Временните промени в организацията на движение ще бъдат обозначени с необходимата вертикална сигнализация.

В събота – 5 август, от 13:15 ч. до 19 ч., ще се ограничи движението по път   I-7 Велики Преслав - Иваново за провеждане на автомобилно рали „Стари столици“, съобщиха от АПИ.

Трафикът към Иваново и Върбица ще се отклонява от път І-7 Шумен – Върбица при кръстовището за Драгоево, ще продължи по път III-7302 Драгоево – Златар – Смядово, след което по път II-73 Шумен – Карнобат и по път III-7304 Риш – Тушовица – Върбица.

За пътуващите от Върбица към Велики Преслав и Шумен движението от път І-7 Ямбол - Шумен при Върбица ще се пренасочва по път III-7304 Върбица – Тушовица – Риш и ще продължи по обходния маршрут: път II-73 Шумен – Карнобат – път III-7302 Смядово – Златар – Драгоево.

Шофьорите е необходимо да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват поставената сигнализация, както и указанията на служителите на „Пътна полиция“.

ШУМ.БГ