Последно предупреждение за изключване от първенството по футбол на област Шумен, 3 среши без домакинство, и 200 лв. глоба е наказанието за футболен клуб “Заря” Тодор Икономово. Клубът търпи санкциите заради поведението на феновете си след домакинския мач с “Мълния” Климент.

Наказанието е наложено днес от Дисциплинарната комисия към Областния съвет на БФС в Шумен, разгледани са докладите на длъжностните лица на мача и са приложени Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС за сезон 2023/2024 и Дисциплинарния правилник, съобщиха от ОС на БФС.

Според докладите срещата, завършила 0:0, е приключило спокойно, двата тима са се поздравили и прибрали по съблекалните. Край терена футболист на “Мълния” е разговарял с роднина, когато покрай тях са минали групичка от трима, четирима привърженици на домакините. Разменени са реплики, имало е и ритник към футболиста.

Сцената се е разиграла след приключване на двубоя.

По-късно фенове на домакините наобикалят съблекалните, заплашват и нападат играчи на гостуващия тим. Наложи се намеса на полицията, която работи по случая, като фенове, предизвикали безредици, са дадени на органите на реда. Сезирана е службата за борба с футболното хулиганство.

ШУМ.БГ