Пожарникари от цялата страна се снимаха за календар с кауза за 2024 г., съобщи днес Владислав Николов, председател на сдружение "Аз Вярвам и Помагам" - организацията, основен двигател на благотворителните кампании за събиране на капачки и стотинки.

Всяка от страниците на календара с кауза е с професионално направена снимка, а мъжете държат професионални реквизити.

Календарът струва 20 лв., като цялата сума ще отива за каузите на сдружението, обясни Николов. Той припомни, че през тази година чрез благотворителните кампании бе купен изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване "Аз Вярвам и Помагам", който бе дарен на Районния център по трансфузионна хематология във Варна и вече работи на пълни обороти, съобщава БТА.

Средствата, събрани чрез календара с пожарникарите, ще бъдат насочени към закупуването на медицински апаратура и оборудване на отделението по детска хирургия в МБАЛ "Св. Анна" в крайморския град, която обслужва пациенти от цяла Североизточна България. Другата цел на сдружението е да осигури втора неонатална линейка за специализираната АГ болница във Варна.

Желаещите да се сдобият с календар могат да платят по банков път и ще го получат чрез куриер. Варненци могат да си го осигурят и на място, в сградата на дирекцията на противопожарната служба в града.

Дир.бг